full screen background image

USV – locul unde teoria şi practica se îmbină cu pasiunea

O nouă ediţie spcială dedicată admiterii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a avut loc pe frecvenţe. Sub genericul „Viitorul se învaţă”, dezbatem, în echilibru, importanţa pregătirii academice în balanţă cu nevoile studenţilor şi importanţa unui mediu sănătos de învăţare. La discuţia din studio a participat Ştefan Sfichi, coordonator Digital Media Center din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

A investi pasiune într-un domeniu pe placul studenţilor pare să fie cheia succesului pentru un program de studii atractiv. Pe lângă discuţia concretă despre oportunităţile pe care studenţii le au atât în direcţia Digital Media Center cât şi în celelalte activităţi pe care le pot identifica în campus, am deschis discuţia despre interdisciplinaritate şi importanţa unui loc de muncă pliat perfect pe domeniul în care tinerii studenţi se specializează.

De asemenea, o mai mare deschidere a cadrelor didactice – dată de experienţă – şi ancorarea în realitate, sunt factori vitali care conduc la o clară evoluţie a specializărilor şi chiar facultăţilor (un exemplu fiind planul pentru înfiinţarea Facultatăţii de Medicină de la Suceava).

Reţinem că suntem în plină perioadă de înmatriculări, pentru studenţii declaraţi admişi în sesiunea iulie 2021, dar şi că mai urmează o sesiune de admitere, în perioada 6 – 13 septembrie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *