full screen background image

USV pregătește a doua sesiune de admitere

Înscrierile pentru cele 10 facultăți ale Universității Ștefan cel Mare Suceava ( licență, masterat și conversie profesională ), care au început pe 9 iulie s-au încheiat pentru candidații cetățeni români pe 19 iulie.

Pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini înscrierile continuă până pe 25 iulie.

 

În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras 1.932 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și 806 pentru programele de masterat.

 

Au fost prelucrate 590 de dosare de înscriere transmise de români de pretutindeni și cetățeni străini și mai sunt în lucru alte 595 de solicitări.

 

Programele de licență și conversie profesională au cumulat 3.379 de opțiuni pentru cele 1.170 de locuri bugetate și 1.970 de locuri cu taxă scoase la concurs.

 

Programele de masterat au cumulat 1.450 de opțiuni pentru cele 595 de locuri bugetate și 940 de locuri cu taxă.

 

Înmatriculările vor începe pe 23 iulie și se vor derula până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie publicate rezultatele finale.

 

Pentru a fi admiși, candidații înscriși trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii.

 

Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutați pe un loc bugetat în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studii.

 

De asemenea, lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

 

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 10 – 12 / 13 septembrie ( fără sâmbătă și duminică ).

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *