full screen background image

USV Suceava extinde cercetarea științifică în afara spațiului universitar

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava extinde cercetarea științifică în afara spațiului universitar, prin intensificarea colaborărilor cu mediul socio-economic și o nouă abordare a transferului tehnologic și de cunoștințe.

Direcțiile principale ale planului de dezvoltare au fost prezentate în cadrul manifestării Transferul tehnologic de la universitate către mediul economic în regiunea de Nord-Est, coordonată de prorectorul MIHAI DIMIAN.

 

Astfel a fost lansat oficial parteneriatul dintre USV și Steinbeis Transfer Management, care deschide calea unei colaborări directe cu mediul economic german și a implementării modelului de transfer tehnologic.

 

Partenerul german deține o rețea de peste 1.000 centre de transfer tehnologic în întreaga lume.

 

De asemenea, a fost prezentat proiectul Parcului Științific și Tehnologic Siret, în valoare totală de peste 4 milioane euro, care se află în faza finală de contractare a unei finanțări europene și va fi implementat în colaborare de Primăria Siret, USV, Consiliul Județean Suceava și East European Border Siret.

 

Printre cei peste 50 de participanți la această masă rotundă s-au aflat cercetători și doctoranzi USV, precum și reprezentanți ai agenților economici din Regiunea de Nord-Est.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *