full screen background image

Vaccinarea populației va începe pe 18 ianuarie în județul Suceava

Astăzi începe etapa a 2 -a a campaniei de vaccinare anti COVID, urmând a fi efectuate programări în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

 

Imunizarea propriu-zisă va începe luni – 18 ianuarie.

Pe 17 ianuarie este programat rapelul pentru cadrele medicale care s-au vaccinat în prima etapă la Spitalul Județean Suceava.

În categoria persoanelor adulte din centrele rezidențiale vaccinarea se va realiza de către echipe mobile.

Sucevenii se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși, la numerele de telefon 021.414.44.25 sau 021.414.44.30, prin intermediul oricărui alt medic de familie sau prin structurile de asistență socială din cadrul Primăriilor.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

În județul Suceava, în prima fază vor fi operaționale 6 centre de vaccinare amenajate în cadrul spitalelor din Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Siret.

Centrul de vaccinare de la spitalul Vatra Dornei își va încheia activitatea după finalizarea etapei întâi, însă va fi funcțional un centru de vaccinare comunitar în sala de sport a Liceului Ion Luca.

Pentru perioada următoare au fost stabilite alte 22 centre fixe de vaccinare comunitare pe întreg teritoriul județului.

Aceste centre vor fi deschise etapizat, începând cu data de 18 ianuarie, după obținerea avizului eliberat de Direcția de Sănătate Publică.

În județ au fost repartizate seringi, ace, seringi diluție, kituri de tip epipen, mănuși, măști, viziere și soluții dezinfectate necesare campaniei de vaccinare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *