full screen background image

Verificări la secția ATI a Spitalului Județean Suceava

Incendiul în care au murit 10 pacienți ai spitalului din Piatra Neamț alarmează și conducerea Spitalului Județean Suceava.

Managerul ALEXANDRU CALANCEA a precizat că întreg personalul va fi reinstruit în privinţa respectării normelor de protecție și stingere a incendiilor.

El a adăugat că vor fi derulate controale mai dese în toate secțiile spitalului.

Pe de altă parte, cadre medicale de la secția terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava au spus, sub protecția anonimatului, că asemenea tragedii se pot întâmpla în orice moment în aceste terapii COVID improvizate.

De altfel, alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt de câteva ori la secția ATI COVID de la etajul 7 al Spitalului Județean, responsabilii tehnici spunând că au informat în scris conducerea despre aceste probleme.

În aceleași context, ministru Sănătăţii NELU TĂTARU a declarat, că în urma controalelor mixte demarate de echipe ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în secţiile de terapie intensivă nu vor fi aplicate amenzi, ci se vor realiza planuri de conformare.

“Facem o evaluare a tot ce înseamnă instalaţii, aparatură şi circuite.

Vor fi aprobate planuri de conformare pentru a ne asigura că secţiile de terapie intensivă îşi pot desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru corpul medical” a precizat TĂTARU.

El a subliniat că în multe spitale s-a făcut, în acest an, o modernizare forţată, iar acum trebuie asigurări că modificările făcute respectă normele de siguranţă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *