full screen background image

Verificări pentru depistarea pestei porcine în județul Suceava

Inspectoratul de Poliție Suceava  informează că, având în vedere focarele de pestă porcină identificate în zona de sud-est a țării și riscul evoluției agresive a pestei porcine africane, la nivel național a fost suspendată pe perioadă nedeterminată activitatea de comercializare a animalelor în târguri.

În județul Suceava există 10 târguri autorizate, polițiștii și specialiștii Direcției Sanitar Veterinare desfășurând ample acțiuni de control pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale.

 

Zilnic între orele 5.00 – 9.00, polițiștii din cadrul IPJ Suceava și subunităților, cu sprijin din cadrul DSV au executat acţiuni, fiind verificate 24 de unități economice care își desfășoară activitatea în cadrul târgurilor sau în zona acestora.

 

Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.030  lei.

 

Totodată, polițiștii împreună cu specialiștii DSV Suceava au acționat în târgul din Vicovu de Sus, fiind efectuate controale în trafic și aplicate 2 amenzi a câte 720 lei pentru transport animale fără documente de proveniență.

 

Au fost efectuate și controale în incinta pieței, fiind confiscate 41,8 kg preparate carne / conserve / lactate și fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale in valoare de 2.800 lei.

 

Ulterior, polițiștii și specialiștii DSV Suceava s-au deplasat în târgul din Veresti, aplicând 3 amenzi a câte 600 lei pentru transport animale fără documente de proveniență.

 

Este interzisă comercializarea animalelor, inclisiv a porcilor în târgurile de animale.

 

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând riscul de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă un impact social puternic din punct de vedere economic.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.