full screen background image

VIDEO / Incendiu la Spitalul Județean Suceava : 329 pacienți evacuați. Focul a pornit de la sistemul de ventilare

Pompierii militari au intervenit, noaptea trecută, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la Spitalul Județean Suceava.

Inițial, la fața locului s-au deplasat forțele Detașamentului local de pompieri, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Au mai fost solicitate resurse și de la ISU Botoșani și Iași, în total fiind alocate intervenției, etapizat, 7 autospeciale cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD, 3 autoscări de intervenție la înălțime, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 autospeciale de intervenții complexe și un echipaj pentru descarcerare.

De asemenea, în sprijin au intervenit și 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Suceava.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu flacără și degajări de fum la izolația cablurilor și ale instalației de ventilare din planșeul holului de la etajul 4 – secția Obstetrică-Ginecologie.

Concomitent cu acțiunea de stingere, s-au derulat misiunile de căutare-salvare-evacuare a tuturor persoanelor (pacienți, personal medical și auxiliar) de la etajele 4 – 9.

Pe parcursul intervenției au fost evacuați, de către pompierii militari și de către personalul medical, 329 pacienți, dintre care 102 copii.

Pacienții au fost evacuați pe secțiile de la etajele inferioare și în Unitatea de Primiri Urgențe.

Aceștia nu au suferit probleme medicale cauzate de arsuri sau intoxicații cu fum și gaze toxice.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric care făcea parte din agregatul de ventilare cu defecțiuni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.