full screen background image

Vizită a ambasadorului Republicii Polone la Suceava

Astăzi ora 10, la sediul Instituției Prefectului – Județul  Suceava a avut loc o întrevedere între  Excelența Sa Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone în Romania și  Prefectul județului Suceava, Mirela – Elena Adomnicăi. 

 

Delegația polonă a fost alcătuită din  Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, Krzysztof Grabowski, președintele Tymbark Maspex România și Dorota Jezyk, funcționar în cadrul Ambasadei Poloniei în România.

 

 

La întrevedere au mai fost prezenți Lucian Gheorghiu, directorul Camerei de Comerț și Industrie Suceava  și  Cristina Albu, inspectorul pentru minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

 

 

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte privind minoritatea poloneză din județul Suceava, investițiile poloneze, forța de muncă din zonă și posibilități de colaborare economică bilaterală.

 

 

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena-Adomnicăi, a prezentat oportunitățile județului Suceava din punct de vedere al resurselor minerale, al potențialului agricol, forestier precum și a celui turistic.

 

 

De asemenea, au fost abordate teme legate de infrastructura rutieră a județului ca premisă a dezvoltării economiei.

 

 

Adomnicăi, a reiterat susținerea pentru colaborarea româno-polonă, care se poate materializa prin proiecte investiționale sau transfer de expertiză spre beneficiul ambelor comunități.

 

 

Ambele părți au apreciat în sens pozitiv schimbul de informații , manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *