full screen background image

Ziua Mondială a Cercetășiei celebrată la Suceava

Organizația Națională ”Cercetașii României”, prin Centrul Local Suceava, a celebrat Ziua Mondială a Cercetășiei, în aula Colegiului Petru Rareș Suceava.

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești ( World Organisation of the Scout Movement-WOSM ) celebrează pe 22 februarie, an de an, Ziua Mondială a Cercetășiei și tot odată îl aniversează pe Lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării.

 

40 de milioane de copii și tineri de pe glob, îndrumați de voluntarii adulți, sunt formați printr-una din cele mai răspândite metode educaționale non-formale, metodă care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate.

 

Organizația Națională Cercetașii României, membru fondator al WOSM, are credința că numai investind cu responsabilitate în educația copiilor și tinerilor se poate produce schimbarea pe care o așteptăm cu toții.

 

Misiunea organizației este de a contribui în societatea românească la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o promisiune şi o lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *