full screen background image

Ziua Națională a Lecturii marcată la Biblioteca Bucovinei și la Biblioteca Universității Suceava

Biblioteca Bucovinei din Suceava marchează Ziua Naţională a Lecturii – 15 februarie printr-o serie de manifestări culturale de încurajare a lecturii.

 

În cadrul proiectului Biblioteca vine la tine, reprezentanții Bibliotecii Bucovinei vor fi prezenți în mai multe școli, pentru o serie de activități de promovare a lecturii, în general și a Bibliotecii Bucovinei și a serviciilor oferite, în special.

Astfel de activități vor avea loc la Școala Gimnazială Nr. 1 și la Colegiul Petru Rareș din Suceava, precum și la Școala Gimnazială Constantin Morariu Pătrăuți.

În sala de artă și în sala de lectură a Bibliotecii Bucovinei este programat Maratonul lecturii, la care vor lua parte elevi din clasele primare, sub coordonarea bibliotecarilor.

În paralel, vor fi organizate expozițiile de carte Spiru Haret și Titu Maiorescu – întemeietorii învățământului modern românesc.

Ziua Naţională a Lecturii va fi marcată marți și la Biblioteca Universității Ștefan cel Mare Suceava, prin omagierea dramaturgului Ion Luca Caragiale, în cadrul acțiunii Citesc, deci trăiesc.

Cu acest prilej vor avea loc expoziția de carte Ion Luca Caragiale în colecțiile Bibliotecii USV, vizionarea filmului documentar Ion Luca Caragiale – viața și opera sa, momente artistice susținute de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 și Colegiului Mihai Eminescu din Suceava și expoziția Caragiale în caricaturile lumii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *