full screen background image

14 noi cazuri de COVID cu tulpina britanică în județul Suceava

Laboratorul de Biologie Moleculară al Universității Ștefan cel Mare Suceava a realizat, în ultimele 2 săptămâni, secvențieri pentru 101 probe provenite de la pacienți depistați pozitivi cu coronavirus din județele Timiș, Suceava, Neamț și Iași.

 

Din probele analizate, au fost depistate 65 noi cazuri aparținând tulpinii cu origine în Marea Britanie, dintre care 14 în județul Suceava.

Niciuna dintre celelalte probe secvențiate în această rundă nu prezintă mutațiile caracteristice variantelor identificate ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia.

Creșterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate indică o răspândire accelerată a noii tulpini pe teritoriul României, fiind posibil ca această tulpină să fi devenit dominantă în anumite zone ale țării, precum zona Timișoarei.

USV a secvențiat, până acum, peste 250 probe provenind de la pacienți diagnosticati pozitiv si va continua monitorizarea evoluției, în colaborare cu partenerii implicați în această acțiune.

Universitatea Suceava și-a exprimat disponibilitatea de a colabora și cu alte Direcții Județene de Sănătate Publică sau spitale cu compartimente COVID pentru analiza situațiilor speciale și realizarea analizelor genetice corespunzătoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *