full screen background image

Proiect Erasmus pentru tinerii antreprenori la Universitatea Suceava

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava implementează proiectul Erasmus pentru tinerii antreprenori, un program transfrontalier de schimb de experiență pentru cei care sunt sau vor să devină oameni de afaceri.

 

Scopul programului este să ajute antreprenorii în devenire sau începători să obțină experiența și competențele de care au nevoie pentru a administra sau dezvolta o întreprindere mică, lucrând alături de un antreprenor cu experiență din altă țară, pe o perioadă cuprinsă între una și 6 luni.

Antreprenorii începători obțin experiență practică și sfaturi din partea unui antreprenor experimentat, stabilesc contacte internaționale, au acces la alte piețe europene și descoperă furnizori și clienți potențiali, iar antreprenorii cu experiență și au ocazia de a demara un parteneriat de afaceri nou, obțin cunoștințe informații despre alte piețe și au acces la competențe noi și cunoștințe inovatoare.

Antreprenorul aspirant călătorește în țara antreprenorului gazdă cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, primit prin intermediul USV.

Ei petrec împreună o perioadă cuprinsă între una și 6 luni, cooperând și ajutându-se reciproc pentru a-și dezvolta afacerile.

În condițiile pandemiei, schimbul de experiență se poate desfășura și la distanță, parțial sau integral.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *