full screen background image

942 recenzori în județul Suceava la recensământul agricol

Până pe 31 iulie se desfășoară, la nivel național, recensământul general agricol, care are menirea de a realiza un tablou general al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole, necesare programelor și politicilor agricole și de dezvoltare rurală.

 

La recensământ sunt colectate informatii generale privind exploatația agricolă, modul de utilizare a terenului, efectivele și adăposturile pentru animale, gestionarea dejecțiilor, agricultura ecologică, persoanele care lucrează în agricultură, alte activități aducătoare de venituri, precum și măsuri de dezvoltare rurală.

În județul Suceava, recensământul se derulează cu ajutorul a 942 recenzori, urmând să fie recenzate peste 150 mii exploatatii agricole.

Elementul de noutate îl reprezintă completarea chestionarului și transmiterea acestuia în format electronic, într-o platformă națională de culegere a datelor și de asemenea, posibilitatea ca pe viitor, anumite variabile să fie centralizate anual, pe cale administrative.

Șeful exploatației agricole are obligația să furnizeze recenzorilor date și informații corecte și complete, să respecte și să nu obstrucționeze activitatea personalului de recensământ și să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil.

În cazul nerespectării acestor aspecte, vor fi aplicate amenzi între o mie și 5 mii lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *