full screen background image

Agendă istorică și culturală de Ziua Bucovinei

De Ziua Bucovinei, Biblioteca Universității Ștefan cel Mare Suceava organizează expoziția de fotografie „Bucovina de altădată” și lansarea volumului „Teatrul esențial” de ION LUCA.

 

 

Vernisajul expoziției va avea loc la galeria de artă din corpul A la ora 11, în prezența artistului fotograf ION SOROCEANU, a șefului Direcției pentru Cultură AUREL BUZINCU și a arhitectului VIOREL BLĂNARU.

 

 

Volumul „Teatrul esențial” va fi lansat la ora 12 în sala de lectură din Corpul A, prezentarea fiind susținută de profesorii MIHAI IACOBESCU și IOAN ȚICALO.

 

 

Manifestările vor fi onorate de prezența unei delegații de la Biblioteca Științifică a Universității Yuri Fedkovici Cernăuți.

 

 

Biblioteca Bucovinei Suceava organizează de la ora 14, în colaborare cu Universitatea Ştefan cel Mare şi Colegiul Mihai Eminescu, manifestarea „28 noiembrie – ZIUA BUCOVINEI”.

 

 

În program figurează „Pagini de istorie: 28 noiembrie 1918, ziua Unirii Bucovinei cu Ţara” – invitat special prof. univ. dr. ȘTEFAN PURICI,  „Suceava în anii premergători Marii Uniri” – prezentare MĂLINA CIUBOTARU și un moment artisitic intitulat „N-oi uita vreodată, dulce Bucovină…”

 

 

La ora 16 în sala Teatrului Municipal Suceava, GRIGORE LEȘE și grupul vocal bărbătesc  Flori de Măr Râșca vă așteaptă la spectacol.

 

 

De la ora 18:30, pe espanada Casei de Cultură, vor fi aprinse ornamentele luminoase ale cupolei și bradului de Crăciun, după care pe scena amplasată acolo va concerta trupa Holograf.

 

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *