full screen background image

Ateliere educaționale la Cetatea de Scaun a Sucevei

În perioada 29 iulie – 2 august, Muzeul Bucovinei propune copiilor atelierul educațional Castele, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Ei vor lua parte la activități interactive, jocuri și prezentări pe teme istorice menite să le stârnească interesul și curiozitatea pentru perioada medievală.

 

Activitatea principală a acestui atelier va fi realizarea din hârtie cartonată a unei cetăți, după care vor simula un atac asupra cetății construite de ei, cu oșteni și arme folosite în perioada medievală realizate tot din hârtie.

 

Copiii vor primi și noțiuni legate de evoluția bijuteriilor de altădată, urmând ca apoi aceștia să realizeze diverse accesorii din pastă FIMO, pe care le vor colora.

Tot la Cetatea de Scaun a Sucevei se va derula, între 29 iulie și 8 august, atelierul istorico-didactic Arma medievală și rolul ei.

 

Participanții vor beneficia de informații despre evoluția armelor, prezentate într-o manieră interactivă.

 

Partea practică a acestui atelier constă în activități de tras cu arcul, confecționare de cămăși cu zale și săbii din lemn, precum și ateliere de desen.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *