full screen background image

Testare a Sistemului RO-ALERT în județul Suceava

UPDATE: Din motive obiective, testarea sistemului RO-ALERT se decalează cu două zile, pentru perioada 18-30 iulie, atât la nivelul județului Suceava, cât și la nivel național.

 

În perioada 16 – 26 iulie, la nivel național va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Mesajele către populația județului Suceava se vor transmite pe 16 iulie orele 10:00-12:00 la Rădăuți, pe 17 iulie orele 10:00-12:00 la Dolhasca, Liteni, Fântânele, pe 18 iulie orele 10:00-12:00 la Todirești, Bălăceana, Ilișești, Ciprian Porumbescu, Drăgoiești, Horodniceni, Cornu Luncii, Mălini, Slatina, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Berchișești, Păltinoasa, Pârteștii de Jos, Comănești, Gura Humorului, Frasin, Cacica, Mănăstirea Humorului, Vama, pe 19 iulie orele 9:00-12:00 se va alege o zonă a județului Suceava sub foma unui patrulater rezultat prin unirea punctelor de intersecție a 3 localități : Dornești, Rădăuți, Frătăuții Vechi / Zvoriștea, Zamostea, Șerbăuți / Bălăceana, Todirești, Comănești / Arbore, Solca, Marginea, iar pe 22, 23, 24 și 26 iulie orele 9:00-12:00 în toate unitățile administrativ teritoriale.

 

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

 

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa mesajul
 TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție.

 

 

Pentru a primi mesajele transmise, IGSU recomandă cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

 

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

 

Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare.

 

Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

 

Mesajele sunt difuzate doar în situații majore de urgență, în zonele afectate.

 

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

 

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României, acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G, indiferent de tipul abonamentului sau prepay, nefiind costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *