full screen background image

Comisarii silvici suceveni aplică amenzi importante

În perioada 24 august – 4 septembrie, Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic a desfăşurat în judeţul Suceava verificări ale operatorilor economici care procesează şi depozitează lemn rotund, controale ale transporturilor de materiale lemnoase pe drumuri publice şi forestiere și inspecţii în suprafeţele de fond forestier administrate de structuri silvice autorizate.

scutul

 

În urma acestor verificări au fost constatate încălcări ale prevederilor legale privind regimul silvic şi cinegetic, fiind aplicate amenzi în sumă de 65 de mii de lei și confiscați 120 de metri cubi de material lemnos.

 

 

Au fost suspendate două acorduri de utilizare a documentelor cu regim special şi s-a retras un acord de utilizare a documentelor cu regim special.

 

 

În urma acţiunilor de control al circulaţiei materialelor lemnoase au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă de 15 mii de lei.

 

 

Modul de respectare a regulilor de exploatare forestieră a  fost de asemeni vizat, constatându-se tăierea ilegală a unui volum de 136 metri cubi material lemnos, cu o valoare de 35 de mii de lei.

 

 

Fapta poate fi apreciată ca infracţiune silvică, fiind sesizate organele abilitate să efectueze cercetări specifice şi să identifice toate persoanele responsabile pentru săvârşirea acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *