full screen background image

Consiliul Local Suceava a respins închirierea instalațiilor de la Termica

Astăzi, într-o ședință extraordinară, consilieri locali suceveni au respins contractul de închiriere a bunurilor aflate în proprietatea Termica, la prețul de 99 de mii de lei lunar.

 

 

Aceste bunuri sunt folosite în prezent de Thermonet pentru distribuția agentului termic.

 

 

În şedinţa de astăzi, consilierul local PSD Vasile Mocanu a propus un amendament la proiectul de hotărâre, amedament care prevedea că „preluarea instalaţiilor de la Termica trebuie să se facă în condiţiile legii”.

 

 

Pentru că amendamentul nu a fost adoptat de consilieri, reprezentanţii PSD au votat împotriva proiectului.

 

 

Astfel, contractul de închiriere a bunurilor aflate în proprietatea Termica a obţinut doar 15 voturi „pentru”, în condiţile în care, pentru a trece, era nevoie de 16 voturi.

 

 

Tot în ședința de astăzi, legislativul local a aprobat procedurile pentru reluarea licitației care va desemna operatorul de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani.

 

 

Valoarea contractului este de 84 de milioane de lei.

 

 

Vechea procedură a fost contestată, licitația a fost anulată, iar ulterior Agenția Națională pentru Achiziții Publice a avi­zat fișa de date.

 

 

De 2 ani și jumătate salubrizarea menajeră în municipiul Suceava este asigurată, cu titlu interimar, de asocierea Diasil – Florconstruct.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *