full screen background image

Contrabandiști ucraineni de țigări, reținuți în județul Suceava

Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniței cu Ucraina, pe direcția localității Mușenița, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

 

11

 

Imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

 

 

Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 2 focuri de avertisment în plan vertical, după care au fost reținute 4 cetățeni ucraineni, unul în vârstă de 18 ani şi trei de 17 ani.

 

 

Polițiștii de frontieră au depistat un autoturism  Mitsubishi Shogun  înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

 

 

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete de țigări  Marble  de proveniență ucraineană.

 

 

Ţigările, în valoare de 41.650 lei, au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de aproximativ 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

 

 

Celor 4 ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

 

În această dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus în cooperare cu cei din cadrul S.P.F. Siret au observat pe direcția localității Frătăuții Noi, 2 persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

 

 

La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la reținerea unei femei de 26 de ani şi a unui tânăr de 19 ani, ambii cetățeni ucraineni.

 

 

În zona respectivă au fost descoperit două colete, care conțineau cantitatea de 1.300 pachete de țigări  Marble  de proveniență ucraineană.

 

 

Țigările au fost confiscate, iar cei 2 ucraineni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *