full screen background image

Controale la școlile din județul Suceava

Comisiile mixte constituite din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au verificat, în perioada 3 – 9 septembrie, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar 2015-2016 din 14 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului: Cajvana, Cacica, Muşeniţa, Vicovu de Sus, Frasin, Stulpicani, Păltinoasa, Valea Moldovei, Adâncata, Dumbrăveni, Hănţeşti, Zvoriştea, Liteni, Horodniceni.

ELEVI

 

Dintr-un total de 97 de unităţi şcolare verificate, 30 sunt şcoli gimnaziale, 18 sunt şcoli primare, 45 sunt grădiniţe cu program normal şi 4 sunt licee tehnologice. Dintre acestea 23 sunt unităţi coordonatoare.

 

 

Număr de unităţi şcolare autorizate din punct de vedere sanitar: 24

 

 

Număr de unităţi şcolare neautorizate sanitar: 56

 

 

Număr de unităţi şcolare în curs de autorizare: 7

 

 

Număr de unităţi şcolare la care s-a recomandat depunerea documentaţiei în vederea autorizării sanitare: 6

 

 

Majoritatea unităţilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare sunt situate în mediul rural şi nu îndeplinesc condiţiile impuse din cauza lipsei apei curente sau a canalizării şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare.

 

 

Sunt asigurate cantităţi de combustibil la toate şcolile.  Excepţie face grădiniţa cu program normal Plutoniţa arondată școlii gimnaziale Frasin la care nu este asigurat necesarul de combustibil lemnos.

 

 

Toate microbuze şcolare ale unităţilor de învăţământ au autorizaţiile necesare şi au asigurate şofer atestat. Microbuzele şcolare noi repartizate sunt în procedură de autorizare şi au şoferi atestaţi.

 

 

Nu au fost identificate probleme deosebite referitoare la iluminatul exterior, acesta fiind realizat de la reţeaua stradală şi corpuri de iluminat montate pe clădirile unităţilor de învăţământ.

 

 

Paza unităţilor şcolare se efectuează cu firme de pază, sisteme antiefracţie şi monitorizare video exterioară şi interioară, paza comunală şi paza obştească. La școala gimnazială Dorotheea şi la grădiniţa cu program normal Dorotheea din oraşul Frasin nu sunt asigurate aceste condiţii.  În cazul a 23 de unităţi şcolare nu există sisteme video de supraveghere.

 

 

Unităţile şcolare au asigurate frigidere pentru păstrarea laptelui. Sunt asigurate spaţii pentru programul Lapte și corn la majoritatea şcolilor. Se află în curs de amenajare la Şcoala Primară Văşcăuţi din comuna Muşeniţa, clădirea acesteia fiind în reabilitare.

 

 

Personalul desemnat pentru Programul lapte şi corn are absolvit cursurile de igienă şi au certificate de competenţă, care sunt valabile 3 ani;

 

 

Unităţile administrativ – teritoriale au încheiate contracte de prestări servicii DDD cu firme specializate şi autorizate de către DSP Suceava pentru toate obiectivele publice, inclusiv unităţi şcolare.

 

 

Asistenţa medicală este realizată de către cabinetele medicilor de familie, neexistând cabinete medicale proprii. La La Liceul Tehnologic Ion Nistor din oraşul Vicovu de Sus există un parteneriat cu U.A.M.S. Vicovu de Sus.

 

 

Pentru fiecare unitate de învăţământ controlată a fost întocmit ghidul de control.

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *