full screen background image

Demersuri ale USR Suceava pentru publicarea pe net a salariilor din primării

USR Suceava a demarat o campanie de trimitere de solicitări către primăriile din județul Suceava în vederea furnizării sau publicării datelor privind veniturile salariale ale funcțiilor din cadrul acestor instituții.

Legea 153/2017, art. 33, privind transparența veniturilor salariale, obligă primăriile să publice aceste date în locurile prevăzute de lege, atât la sediul propriu, cât și pe pagina proprie de internet.

 

Salariul demnitarilor din funcții publice este calculat folosind un coeficient bazat pe numărul de locuitori din acea unitate administrativ teritorială.

 

USR Suceava menționează că  “primăriile ar fi trebuit deja să publice pentru a doua oară lista cu salariile, cele de la nivelul lunii martie din 2018, dar numai 38 dintre primării s-au conformat. În acest moment, 74 de primării au publicat pe site-ul propriu lista sau au răspuns solicitării noastre, restul de 40 de primării nu ne-au oferit un răspuns. Din păcate există un număr destul de mare de primării care nu au deloc pagină web sau se află în imposibilitatea de a publica on-line o listă cu salariile din primărie. În perioada următoare vom înainta o adresă către Inspecția Muncii pentru a efectua verificări la primăriile care nu au publicat deloc lista și la cele care nu au respectat termenul de 31 martie pentru actualizarea listei”.

 

Pootrivit legii, nerespectarea prevederilor atrage răspunderea contravențională a conducătorului autorității sau instituției publice în cauză și se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 lei.

 

Harta cu salariile din primării poate fi accesată la adresa  http://suceava.usr.ro/primarii/main.html

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *