full screen background image

Expoziția The Gift la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Bucovinei vă invită marți 4 iulie la ora 14, la Muzeul de Istorie  Sala de expoziții temporare POD, la vernisajul expoziției The Gift, a artistului plastic  Ilie Mitrea.

 

 

Deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” la Bienala de Artă Contemporană din Florența 2015, Ilie Mitrea vine la Suceava cu proiectul intitulat sugestiv The Gift.

 

 

Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal  sunt  7 picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație.

 

 

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh participați la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din sec. XVIII.

 

 

Expoziția prezintă  și o instalație care ilustrează un traseu al operei de artă atelier-muzeu.

 

 

Ilie Mitrea  este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și  constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația  sa .

 

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 – 30 iulie.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *