full screen background image

Incendiu în localitatea Costişa

Militarii de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui D.P., din satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi.

incendiu-casa

 

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei de locuit P+2 (parter plus două etaje) şi la anexe, existând pericolul de propagare la gospodăriile învecinate.

 

 

Au ars 150 de metri pătraţi din astereala acoperişului casei, o magazie şi adăpostul de animale (corp comun construit din lemn, cu astereală din lemn şi învelitoare din azbociment) pe o suprafaţă de 320 de metri pătraţi, bucătăria (din lemn, cu învelitoare din azbociment) pe 150 de metri pătraţi, circa 15 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân, un atelaj şi aproximativ 2 tone de grâu şi porumb boabe.

 

 

S-au degradat 6 ferestre şi 2 uşi din PVC, de la balcoanele casei de locuit, şi 25 de metri pătraţi dintr-un perete portant. De asemenea, s-au mai degradat bunuri casnice şi utilaje agricole. În incendiu, i-au pierit proprietarului 2 bovine şi 8 păsări de curte.

 

 

Flăcările au afectat şi o magazie, cu o suprafaţă de 9 metri pătraţi, dintr-o gospodărie învecinată.

 

 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la nişte contacte electrice improvizate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *