full screen background image

Jandarmii suceveni vor asigura ordinea publică la evenimentele din weekend

În perioada 21 – 23 aprilie, aproximativ 50 de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente sportive si religioase la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

Jandarmii vor acţiona la meciul de fotbal Foresta Suceava – CS Afumați, la meciurile de fotbal disputate pe stadioanele din Ciprian Porumbescu, Broșteni, Pojorîta și Moara și la manifestări religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Voroneț.

 

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

 

Posturile de jandarmi montane din Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

 

Aproximativ 25 de jandarmi montani vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate, precum şi pentru respectarea prevederilor privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *