full screen background image

Județul Suceava : 6 centre de vaccinare în spitale și 22 în centre comunitare

Prefectura Suceava informează că mâine este programată începerea activității de vaccinare anti COVID pentru categoriile de persoane din etapa a 2 -a.

 

În primă fază vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc : vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 ani și adulții care suferă de boli cronice.

Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

Persoanele cu vârsta de peste 65 ani se pot programa prin medicii de familie, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro, prin contul unui aparținător, la telefon 021.414.44.30 și prin structurile de asistență socială din Primării.

Persoanele adulte sub 65 ani, cu afecțiuni cronice, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși.

În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin intermediul oricărui alt medic de familie, prin telefonul 021.414.44.30 și prin structurile de asistență socială din Primării.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Vârstnicii instituționalizați vor fi vaccinați de 2 echipe mobile, iar pentru restul categoriilor de persoane vor fi disponibile în județul Suceava 6 centre de vaccinare în spitale și 22 centre de vaccinare comunitare în 16 localități.

5 centre de vaccinare comunitare vor funcționa în municipiul Suceava, câte 2 la Rădăuți și Vicovu de Sus și câte unul la Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Dolhasca, Șcheia, Salcea, Siret, Udești, Arbore, Cornu Luncii, Broșteni și Marginea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *