full screen background image

Manifestări Eminescu la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

 

Miercuri 18 ianuarie 2017, începând cu ora 11, Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (corpul E, parter) va găzdui și coorganiza, alături de USV și de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași, o masă rotundă internațională cu tema „Eminescu în limbile lumii”.

 

 

La eveniment vor lua parte poetul cernăuțean Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, și Cristinia Paladian, lector universitar dr. la catedra de filologie română și clasică a Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți.

 

 

Din partea USV, vor prezenta comunicări prof. univ. dr. Albumița-Muguraș Constantinescu și lector univ. dr. Daniela Hăisan.

 

 

Moderatorul întâlnirii va fi prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al USV.

 

 

În cadrul aceleiași manifestări, asistent univ. dr. Gina Puică, de la Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți, va prezenta volumul lui Alain Montandon Despre ospitalitate. De la Homer la Kafka (Institutul European, 2015), tradus, prefațat și adnotat de Muguraș Constantinescu, pentru care traducătoarei i se va înmâna Premiul pentru traducere din partea reprezentanței sucevene a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

 

 

Invitații și publicul prezent la masa rotundă vor avea de asemenea ocazia să admire o expoziție de carte consacrată lui Mihai Eminescu, organizată de Stela Purici, șefa compartimentului Comunicarea Colecțiilor din cadrul Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *