full screen background image

Misiuni ale jandarmilor suceveni pe timpul sărbătorilor de iarnă

Jandarmii vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale.

 

 

O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie în localităţile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Dolhasca, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc Vatra Dornei și Broşteni cu prilejul trecerii în noul an.

 

 

Cu această ocazie, 110 de jandarmi vor asigura, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente.

 

 

În perioada 21-27 decembrie jandarmii au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Suceava, fiind pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

 

 

De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

 

 

În această perioadă, au fost aplicate un număr de 75 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice.

 

 

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 2 117 lei şi au fost constatate 5 infracţiuni (2 – deţinere, transport sau comercializare de materiale pirotehnice, 1-violență in familie, 1- tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii, 1- trecerea pe un fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație).

 

 

Pe linia combaterii infracţiunilor silvice, jandarmii suceveni au aplicat sancţiuni în valoare de 700 de lei pentru comercializarea brazilor în locuri neautorizate, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 20, lit. d, fiind confiscaţi 30 de brazi.

 

 

În ceea ce priveşte activităţile privind respectarea normelor legale vizând deţinerea şi comercializarea obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, duminică, 25 decembrie, pe strada Petru Rareș din municipiul Suceava, a fost depistat un tânăr în vârstă de 17 de ani,  care transporta cantitatea de 2.160 bucăţi petarde.

 

 

În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi infracţiunea de transport, deţinere sau comercializare de materiale pirotehnice de către persoane neautorizate, iar tânărul a fost predat, împreună cu articolele pirotehnice găsite asupra sa, serviciului specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti şi pe traseele turistice.

 

 

Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza