full screen background image

Nereguli depistate la căminele de bătrâni din județul Suceava

Controalele derulate, din ordinul prefectului MIRELA ADOMNICĂI, la 18 centre de asistență socială pentru persoane vârstnice din județul Suceava au scos la iveală importante nereguli.

4 dintre căminele aflate în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților nu dețin certificatul de acreditare eliberat de Ministerul Muncii, doar două dețin licență provizorie de funcționare pentru serviciul social, iar 8 nu au autorizații sanitare de funcționare.

 

În plus, 5 dintre unităţile Arhiepiscopiei nu dețin documente de înregistrare sanitar-veterinară, în timp ce 8 cămine de bătrâni nu posedă autorizații ISU.

 

În schimb, toate cele 7 cămine aflate în administrarea unor primării și ONG -uri sunt autorizate sanitar și sanitar  veterinar.

 

Referitor la licența de funcționare pentru serviciul social, aceasta există doar la unitatea de profil din Vatra Dornei.

 

La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, care aparține de Primărie, licenţa de funcţionare provizorie a fost retrasă din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu.

 

Unitățile aflate în administrarea Primăriilor Solca și Siret au fost puse în funcțiune fără a se solicita obținerea autorizației de securitate la incendiu.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *