full screen background image

Notari din județele Suceava și Botoșani amendați pentru încălcarea regulilor de concurență

Consiliul Concurenţei a amendat cu 2,81 milioane de lei ( aprox. 600.000 euro ) Camera Notarilor Publici Suceava şi 72 de notari publici din Suceava şi Botoşani, membri ai acestei organizaţii, în cadrul unei investigaţii declanşate în mai 2015.

 

 

Investigaţia a avut ca obiect încălcarea regulilor de concurenţă de către Camera Notarilor Publici Suceava şi membrii acesteia prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale aprobate prin ordin al Ministrului Justiţiei.

 

 

Notarii publici din judeţele Suceava şi Botoşani au realizat tabele cu onorariile minimale stabilite pentru cele mai importante acte şi proceduri notariale, diferenţiate pentru fiecare dintre judeţele Suceava şi Botoşani.

 

 

Punerea în aplicare a onorariilor minimale a fost facilitată de Camera Notarilor Publici Suceava, care a distribuit tabelele cu onorarii minimale către notarii activi, în special prin e-mail, dar şi direct, în cadrul unor reuniuni special convocate.

 

 

De asemenea, ele au fost afişate pe websiteul Camerei Notarilor Publici Suceava şi transpuse într-o aplicaţie informatică.

 

 

Ca urmare, în judeţele Suceava şi Botoşani, onorariile minimale au fost puse în practică de toţi notarii publici, intraţi în profesie anterior declanşării investigaţiei, cu excepţia unuia care s-a delimitat public de această practică ilegală, după punerea în aplicare.

 

 

De asemenea, un notar public a recunoscut participarea la întelegere şi a beneficiat de o reducere a amenzii cu 15 % din nivelul de bază.

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *