full screen background image

Proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în zona urbană la USV

La Universitatea Ștefan cel Mare Suceava s-a desfășurat conferința de lansare a proiectului Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 

Proiectul contribuie la sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea competențelor la nivel regional, ca factor pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri și creșterea ocupării în Regiunea de Nord-Est.

 

 

Grupul țintă va fi format din 300 de persoane care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană – 120 de persoane din județul Suceava, 60 din Botoşani şi câte 30 din Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

 

 

Rectorul interimar USV MIHAI DIMIAN a precizat că, prin acest proiect, vor fi înființate 37 de întreprinderi noi în domenii creative și clasice, cel puțin câte 2 în fiecare județ al Regiunii Nord Est și, astfel, va rezulta o creștere a ocupării cu minim 74 de persoane.

 

 

 

Coordonatoarea proiectului ANTUR, prorectorul USV GABRIELA PRELIPCEAN, a declarat că, pe termen lung, proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est, cât și asupra balanței forței de muncă prin stimularea deschiderii de noi întreprinderi.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *