full screen background image

Deblocări de ghețuri pe cursurile de apă din județul Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, și șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui,  s-au deplasat în județ, miercuri, pentru a monitoriza situația în zona cursurilor de apă Dorna, Bistrița și Teșna, în contextul avertizării meteo cod galben de precipitații și  avertizării  hidrologice.

 

 

La Doroteia-Frasin s-a constatat necesitatea consolidării  malurilor râului Suha și punerea în siguranță a podului de acolo.

 

 

În acest sens, prin implicarea Primăriei  Frasin, s-a intervenit cu  50 de tone de anrocament.

 

 

Potrivit informațiilor transmise de SGA Suceava, marți la confluența dintre râul Dorna cu râul Dornișoara,  s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață  de 60 m lungime.

 

 

Intervenția s-a realizat  cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei.

 

 

Acțiunea de marți a fost coordonată de SH Vatra Dornei – din partea SGA Suceava- și Primăria Poiana Stampei.

 

 

Miercuri în comuna Poiana Stampei – zona Turbăriei- pe râul Dorna s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață întinse  pe o lungime de 400 m.

 

 

Intervenția s-a efectuat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei, acțiunea fiind  coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava și Primăria Poiana Stampei.

 

 

Tot miercuri, printr-o acțiune coordonată de directorul SGA Suceava,  Daniel Drăgoi, pe râul Teșna, comuna Coșna, s-a intervenit cu un buldoexcavator  aparținând comunei Coșna, drumul județean 72D fiind  inundat pe o porțiune de 250 metri.

 

 

Acțiunea  s-a desfășurat  la 250 metri aval  de confluența râului Teșna cu râul Bancu.

 

 

În urma intervenției, cursul râului Teșna a fost deblocat de ghețuri, iar apa s-a retras din drum.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.