full screen background image

Scenariu roșu la Școala Ion Creangă Suceava și la Școala Gimnazială Ciocănești în prima zi de școală

Anul școlar a debutat astăzi în județul Suceava pe baza a 3 scenarii instituite de autorități la propunerea Consiliilor de Administrație ale școlilor.

Scenariul roșu, care presupune doar cursuri online, este aplicat la Școala Gimnazială Ion Creangă Suceava și la Școala Gimnazială Ciocănești.

 

Scenariul verde, care permite prezența fizică la ore, este derulat în 547 unități de învățământ, în timp ce scenariul galben vizează 179 instituții.

 

În acest din urmă caz, au prioritate să meargă la ore preşcolarii, elevii din clasele 0 – 4 şi elevii din anii terminali.

 

Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

 

Inspectoratul Școlar a precizat că, din cele 16 unități de învățământ particulare din județ, 7 activează în scenariul verde și 9 în cel galben.

 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în prezent 23 de cadre didactice și 7 angajați din rândul personalului nedidactic au fost confirmați cu coronavirus.

 

Cazurile au fost semnalate la unități de învățământ din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bosanci și Ilişeşti.

 

Inspectoratul Scolar va transmite unităților școlare statisticile referitoare la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, pentru stabilirea scenariului de funcționare, care se va actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *