full screen background image

Taximetrist – pirat în vârstă de 83 de ani sancționat de polițiști

Poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

 

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane, pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc  sume de bai pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun.

 

 

De asemenea, efectuarea în mod ilicit de activităţi de transport public de persoane, aduce prejudicii  transportatorilor autorizaţi care respectă legea şi au astfel o concurenţă neloială.

 

 

Cu un caz aparte s-au confruntat poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

 

 

Deşi un bătrân de 83 de ani a adunat numeroase sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte, acesta a recidivat în data de 12 ianuarie, fiind din nou surprins în trafic, desfăşurând activităţi ilicite de transport persoane.

 

 

Îngrijorător este şi faptul că ,,serviciile” sale sunt destul de căutate, în cadrul acţiunii de monitorizare în trafic fiind surprinşi mai mulţi cetăţeni care şi-au expus inclusiv copiii unor riscuri grave.

 

 

La data de 12.01.2017, ora 08.35, un echipaj rutier din cadrul Compartimentului Rutier Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe str. Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 83 de ani, din comuna Frumosu.

 

 

Cu ocazia controlului, s-a constatat că susnumitul efectuează transport de persoane contra cost fără a deține autorizație de taxi valabilă, având ca pasageri în autoturism trei persoane care au declarat că achită cursa.

 

 

Având în vedere că bărbatul a mai fost depistat efectuând transport de persoane contracost, existând și mai multe reclamații înregistrate la nivelul subunității de poliție în acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională conform prevederilor art. 55 alin. 3 lit. h din Legea 38/2003 precum și la dispunerea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru șase luni.

 

 

În timpul întocmirii documentelor de constatare, bărbatul a încercat să plece cu tot cu autoturism de la locul faptei, fiind blocat cu autospeciala poliției, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, pentru nerespectarea dispoziției polițistului rutier de a aștepta la volanul mașinii sale întocmirea documentelor de constatare.

 

 

După întocmirea proceselor verbale de contravenție și a documentelor de reținere a permisului de conducere şi certificatului de înmatriculare, s-a procedat şi la ridicarea şi indisponibilizarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *