full screen background image

Utilaje pentru scoaterea gheții din râurile Dorna și Bistrița

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 februarie, ce a avut loc la sediul primăriei municipiului Vatra Dornei, s-a hotărât ca din 13 februarie să înceapă activitatea de descongestionare a formațiunilor de gheață din zona de confluență a râurilor Dorna și Bistrița.

 

 

 

Grupul de lucru este format din reprezentanții instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență specifice riscului produs de fenemenele hidrometeorologice din timpul iernii, având următoarea componență : Instituția Prefectului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, ISU “Bucovina”, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei.

 

 

Activitatea se desfășoară cu utilaje grele ( 2 excavatoare cu braț lung, două cu braț scurt ) mobilizate la fața locului de SGA, în tandem cu intervențiile echipei pirotehnice a ISU Suceava, dacă va fi cazul.

 

 

În prezent se degajează formațiunile mari de gheață, se încearcă formarea unui canal pe mijlocul râului Bistrița în zona în care zăporul a fost blocat, astfel încât, în condițiile în care se vor înregistra temperaturi pozitive, să nu existe nici un pericol de revărsare peste digul de protecție din zonele limitrofe albiei.

 

 

Menționăm că joi, 16 februarie, începând cu ora 8.00 se va sista furnizarea cu energie electrică pe liniile 20kv și 110kv, pentru a se putea interveni și în aceste zone.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *