full screen background image

VIDEO/ David Ciente, Roxen și Damian Draghici au lansat – Lasă-mă

Piesa ,,Lasă-mă” este realizată în colaborarea dintre David Ciente, Roxen și Damian Draghici și îmbină  folclorul românesc cu elemente moderne de muzică electronică.

,,Deși nu am crescut ascultând muzică folclorică, am intuit că acest gen muzical poartă ceva unic, ceva profund românesc. Am împărtășit muzica tradițională românească mai multor colegi din alte țări cu care am colaborat, iar toți au fost fascinați de aura ei misterioasă. Am început să integrez acest stil în proiectul meu, iar încă de la piesa <<Ielele>> cu Irina Rimes, am simțit că această fuziune între folclorul românesc și muzica electronică, fiind un teritoriu muzical neexplorat, ar putea aduce tinerele generații mai aproape de rădăcinile noastre culturale, precum și să atragă ascultători din alte țări. Acest demers a continuat, iar astfel am creat această melodie alături de Roxen și Damian Drăghici, o reinterpretare a unei doine vechi, interpretată inițial la nai, de care suntem foarte mândri.” ne spune David Ciente.

,,Este o onoare pentru mine să colaborez cu David Ciente și Damian Drăghici și mă bucur că au considerat că aș fi vocea potrivită pentru o piesă cu asemenea greutate, care cară cu sine mister, tristețe, dor și tradiție. Sperăm să vă placă mult.” ne spune Roxen.

,,Mereu am simțit că naiul este cel mai puternic instrument. Sunetul lui are rădăcini. Când asculți naiul simți rezonanța sa înaltă. Îmi place că, deși naiul a pornit din rădăcini lăuntrice, este astăzi integrat cu succes în mai multe stiluri muzicale.” ne spune Damian Drăghici.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *