full screen background image

Zilele Culturii Fălticenene – gală, proiecții de film și spectacole

Asociația Fălticeni Cultural, Primăria Fălticeni, Consiliul Județean Suceava și Ateneul Național Iași au organizat, la acest sfârșit de săptămână, Zilele Culturii Fălticenene.

În curtea Muzeului de Artă Ion Irimescu a avut loc proiecția filmului Ciprian Porumbescu, urmată de recitalul quartetului Essenza.

De asemenea, în Piața Nada Florilor a fost programată Gala 10 pentru Fălticeni, cu peste 100 nominalizãri la categoriile educație, literarurã, sãnãtate, arte vizuale, muzicã, ecologie, asistențã socialã şi umanitarã, jurnalism, teatru și sport.

Printre laureați s-au numărat profesorii ANGELA FOCȘA și IOAN CAULEA,  scriitorul IOAN ȚICALO, medicii MIRCEA ONOFRIESCU și MIHAI NEGURĂ, pictorii MIHAIL GAVRIL și ALEXANDROS KARCIUKAS, tenorul TEODOR ILINCĂI, actorii RĂZVAN CONȚU și DANIEL POPA, precum și antrenorii de înot LUIS LĂCĂTUȘ și ANDREI PINTICANU.

Gala s-a încheiat cu concertul 3 tenori ieșeni – ANDREI APREOTESEI, FLORIN GUZGĂ și ANDREI FERMEȘANU – acompaniați de Filarmonica din Bacău.

Zilele Culturii Fălticenene vor continua joi – 15 iunie, la Centrul Cultural Birlic și la Muzeul Ion Irimescu cu spectacole teatrale, Gala Excelenței în educația din mediul rural și proiecția filmului Pe aici nu se trece.

Accesul publicului la toate aceste manifestări este liber.

 

 

CITEȘTE ȘI

Trei evenimente organizate de Asociația Fălticeni Cultural, la finalul lunii august

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *