full screen background image

Asanare de muniție neexplodată în județul Suceava

Grupa pirotehnică a pompierilor militari suceveni a organizat în poligonul Bogata din comuna Baia o ședință de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului, în primul trimestru al anului.

Elementele de muniție proveneau din cele două războaie mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcționare.

 

Au fost distruse 264 de bombe explozive de aruncător și proiectile de artilerie, grenade de mână defensive, ofensive și antitanc și alte elemente de muniție.

 

La scurt timp după încheierea misiunii de distrugere, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină la o misiune de asanare în comuna Râșca.

 

Pirotehniștii au identificat o bombă explozivă de aruncător, calibrul 82 mm, care provine din timpul celui de-al doilea război mondial.

 

Situația în care s-a desfășurat misiunea a fost complexă, cu un grad de periculozitate ridicat, deoarece bomba se afla la o distanță de 20 metri față de clădiri, iar la orice șoc sau manevrare greșită se putea declanșa o explozie care ar fi afectat totul pe o rază de aproximativ 800 metri.

 

După ridicarea muniției și punerea acesteia în siguranță, pirotehniștii au instruit persoanele aflate la fața locului privind modul de comportare în astfel de situații.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *