full screen background image

BRCT Suceava derulează programe de sprijinire a refugiaților ucraineni

BRCT Suceava – Ieri a fost comemorată Ziua Mondială a Refugiaților, zi cu implicații majore pentru România, după declanșarea conflictului din Ucraina.

În ultimele luni, România, a devenit una din principalele țări din Europa tranzitate de refugiați.

Zona transfrontalieră a fost în linia întâi a contactului cu refugiații, odată cu relocarea masivă a ucrainenilor.

Încă de la inceputul conflictului, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava s-a implicat în activități de solidaritate și ajutorare a celor care au ajuns în zonele de graniță.

Prin specificul activității, instituția s-a implicat activ în facilitarea contactelor între organizațiile internaționale care au acordat asistență umanitară în Ucraina și organizațiile locale partenere sau HUB -urile logistice unde autorități din Ucraina şi România lucrează împreună, alături de beneficiarii proiectelor transfrontaliere.

BRCT Suceava a implementat un proiect-pilot de sprijinire financiară a celor nevoiti să-și părăsească țara – peste 600 refugiați au primit ajutor financiar direct printr-un proiect derulat dupa model internațional.

210 familii sunt sprijinite financiar timp de 3 luni pentru acoperirea necesităților zilnice.

De asemenea, BRCT Suceava a dezvoltat platforma de informare standwithukraine.ro pentru refugiați, tradusă în 4 limbi – ucraineană, engleză, rusă și română.

 

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Dezbatere „Proiecte fără granițe” organizată de BRCT Suceava

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *