full screen background image

Mâine va avea loc procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în procesiune – hramul Mănăstirii îi are invitați pe mitropolitul Moldovei și Bucovinei TEOFAN, arhiepiscopul Tomisului TEODOSIE și pe  episcopul Covasnei și Harghitei ANDREI.

Gazda lor, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților CALINIC, reamintește că manifestările vor debuta mâine la ora 6,30, când baldachinul cu moaștele va fi scos în foișorul din curtea mănăstirii.

Pelerinajul cu moaștele pe străzile orașului va avea loc tot mâine, cu începere de la ora 18.

Traseul urmat va fi pe străzile Ana Ipătescu – Petru Rareș – Curtea Domnească –Vasile Alecsandri –Mihai Eminescu – Mărăști – bulevardul George Enescu – strada Universității – bulevardul 1 Mai, după care străzile Mihai Viteazul – Trandafirilor – Ștefan cel Mare și Mitropoliei.

Polițiștii și jandarmii suceveni – sprijiniți de Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău – vor asigura, de miercuri până dumunică, măsurile de ordine publică la evenimentele culturale și religioase prilejuite de Zilele Orașului.

Principalele zone vizate vor fi esplanada centrală, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou și strazile de pe traseul procesiunii cu moaștele.

Jandarmeria recomandă participanților să respecte regulile stabilite de organizatori și de forțele de ordine, să acorde o atenție sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare și să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetățenii se pot adresa direct jandarmilor și polițiștilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului 112.

 

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din nou în procesiune

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *