full screen background image

Se dorește implementarea unei noi materii de studiu în sistemul de învățământ

”Educația pentru sănătate” este o materie de studiu pe care unitățile de învățământ din Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie și multe alte țări au adoptat-o în urmă cu 40 de ani. În România această lege, în anul 2015, este extrem de diputată.

 

Era internetului este extrem de benefică deoarece copiii au acces la informații mult mai ușor. Problema este că nu toate informațiile extrase provin din surse atestate. Prin acest proiect de lege se dorește predarea educației sanitare și sexuale în școli. Incidenţa fetelor care au copii de la 12-13 ani este tot mai mare din cauza faptului că nu se vorbește deschis despre acest subiect iar sfaturile nu vin din partea specialiștilor.

 

Materia ”Educația pentru sănătate” ar putea fi predată de profesori, medici, psihologi, inclusiv preoți, informând elevii despre importanța măsurilor de igienă, despre educaţia sexuală, dar şi despre măsurile de prim-ajutor.

 

Inițiatorul proiectului, deputatul și medicul Tudor Ciuhodaru, a fost în această dimineață la Good Morning pentru a ne povesti despre necesitatea studierii unei astfel de materii.

 

 

invitat 8 octombrie 2015

 

De asemenea, am discutat despre noile achiziții ale Spitatului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Este vorba despre dotarea cu cel de-al doilea computer tomograf şi cel de-al doilea aparat de radiologie, care vor fi folosite în special pentru pacienţii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU).

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *